банер на страница 6

Која е разликата помеѓу кабинетите за црвено вино и фрижидерите

Која е разликата помеѓу кабинетите за црвено вино и фрижидерите

Која е разликата помеѓукабинет за црвено винои фрижидери
1. Регулација на вентилација и влажност:
Ако влажноста не е доволна, плута на шишето со вино ќе се намали, па дури и ќе пукне.Кога ќе се отвори шишето, ќе наиде на проблеми.Ако е силно, ќе ја изгуби функцијата за запечатување, што ќе предизвика влез на воздух, ќе влијае на ферментацијата на виното и ќе го направи вкусот на виното.
Ако влажноста е превисока, не само што може да предизвика мувла во устата на шишето, туку и винскиот стандард на виното лесно се обликува и паѓа, што во голема мера ја намалува сликата на виното.Винскиот кабинет има сеопфатен систем за вентилација.Преку разликата помеѓу температурата и надворешната температура вовински кабинет, се произведува влага во винскиот кабинет, што може соодветно да ја зголеми внатрешната влажност.Фрижидерот не е толку професионален за вентилација и прилагодување на влажноста.
2. Точноста на константната температура:
Најдобрата температура за зачувување на виното треба да биде околу 13 ° C. Некои научници направија посебна анализа и веруваа дека идеалната температура е 12,8 ° C. Иако фрижидерот може да се постави и на константна температура, вистинската температура во фрижидерот е релативно различна од поставената температура.Често е нестабилен и тешко е да се обезбедат температурните барања на складиштето на виното.Во винскиот кабинет има професионални прецизни компресори и контролори за температура.Точноста и стабилноста на контролата на температурата се подобри од фрижидерот.
Најдобрата средина за заштеда на виното е константна температура, постојана влажност, апсорпција на светлина, вентилација и без мирис.Виното треба да се стави на стабилна решетка за вино, така што приклучоците за шишиња се во контакт со виното, одржувајќи ја влажноста и запечатувајќи го приклучокот за шишиња.Многу луѓе избираат да користат фрижидери за складирање на вино.Тоа е навистина последно средство.Доколку има услови, сепак треба да изберете соодветен вински кабинет.


Време на објавување: Февруари 13-2023