банер на страница 6

Која е разликата помеѓу вински фрижидер и стандарден фрижидер?

Која е разликата помеѓу вински фрижидер и стандарден фрижидер?

Кога станува збор за чување вино, постои голема разлика помеѓу вински фрижидер и стандарден фрижидер.Иако и двата се дизајнирани да ја одржуваат нивната содржина ладна, обичните фрижидери едноставно не се погодни за складирање вино.

Ако сте збунети за разликите помеѓу ладилникот за вино, фрижидерот за вино и фрижидерот за пијалоци, не грижете се.И ладилниците за вино и фрижидерите за вино имаат иста цел - правилно складирање на виното.Сепак, фрижидерот за пијалоци не се препорачува за чување вино, бидејќи нема да го одржува идеалниот температурен опсег од 45-65 °F.

Кога станува збор за складирање на вино, температурната конзистентност е од клучно значење, особено за долгорочно складирање.Традиционалните фрижидери обично одржуваат температура под идеалниот опсег, а флуктуирачката температура предизвикана од честите отвори може да предизвика тапите да се исушат и да го расипат виното.

Вибрациите се исто така значаен проблем кога станува збор за складирање на вино.Обичните фрижидери прават суптилни вибрации поради нивниот мотор и компресор, додека ладилниците за вино имаат вграден систем за апсорпција на вибрации што ги минимизира вибрациите и бучавата.

Конечно, контаминацијата е загриженост кога се чува вино во стандарден фрижидер, бидејќи соседните мириси можат да навлезат во виното и да ги надминат неговите природни вкусови.Спротивно на тоа, фрижидерите за вино одржуваат постојано ниво на влажност, што ги одржува плута влажни и непропустливи.

Генерално, ако сакате да го одржите квалитетот на вашите вина повеќе од неколку дена, од суштинско значење е назначен фрижидер или ладилник за вино.НаKingcave, имаме повеќе од десет години искуство во бизнисот со ладилници за вино и можеме да ви помогнеме да го пронајдете совршениот ладилник за вино за вашите потреби.


Време на објавување: април-17-2023 година